Magazin

Ha szeretne értesülni híreinkről, újdonságokról, kérjük iratkozzon fel magazinunkra!

Vissza a bejegyzésekhez

Hagyjuk-e tévézni, internetezni gyermekeinket?

Fejlesztő, intraktív játékok

Használjuk ki a modern kor adta lehetőségeket! Csak okosan!

TVGyakran hallom, hogy napjainkban azért van annyi problémás gyermek, mert sokat tévéznek, illetve számítógépeznek. Ekkor mindig kettős érzésem van: egyrészt igazat adok azoknak, akik így gondolják, mert valóban vannak olyan műsorok, televíziós csatornák, amelyek szerintem is rossz hatással vannak a gyermekekre. Ezekről egyszerűen el kell kapcsolni, nem szabad megengedni, hogy a gyermekünk azt nézze.

Másrészt azonban vannak kifejezetten jó műsorok a tévében, zseniális csatornák, illetve nagyszerű honlapok az Interneten, amelyek igenis jó hatással vannak a gyermekekre, fejlesztik képességeiket, gyarapítják tudásukat. Ilyen csatorna például a Da Vinci Learning. A legkisebbektől egészen a felnőttekig sugároznak szórakoztatóan tudományos műsorokat. Van 1-2 mesecsatorna, amelyik bájos, zenés mesékkel repíti el a gyerekeket a képzelet világába. Az Interneten a www.egyszervolt.hu , illetve a www.traff.hu oldalon számtalan fejlesztő játék közül lehet válogatni, s nyugodtan hagyhatjuk a gyereket az oldalon barangolni, bármi, amit itt talál, az csak a hasznára válik.

Félreértés ne essék: nem azt mondom, hogy egész nap a tévé vagy a számítógép előtt üljön a gyermek, de ne is essünk át a ló túloldalára, ne tiltakozzunk a modern kor vívmányai ellen csak azért, mert ez a divat. Használjuk ezeket okosan!

Persze azért az sem mindegy, mikor végzik a gyerekek ezeket a cselekvéseket. Ez minden családban más és más lehet: függ a gyermek napirendjétől. Egyet azonban biztosan tudok: SEMMIKÉPPEN SEM REGGEL!!!! A reggel arra való, hogy ráhangolódjunk a napra, nyugalomban, békében induljunk el otthonról, ez a záloga a sikeres napnak. Éppen emiatt teljesen megdöbbentem, amikor azt hallottam, hogy az egyik legnagyobb kereskedelmi csatorna (ami szinte valamennyi televíziós háztartásban jelen van) reggel 6-tól rajzfilmeket sugároz. Ráadásul olyanokat, amelyeket akkor sem engednék megnézni a fiamnak, ha más időpontban lennének. Nagyon bosszankodtam és felháborodtam emiatt, s már én is kezdtem volna szajkózni a tévéellenes rigmusokat, amikor rádöbbentem: a távirányító az én kezemben van! :-)

írta:DDA

Hozzászólások

elisabeth58 hozzászólása - 2013.08.03. 10:59


Ha a helyes arányt meg tudjuk találni és túlsúlyba kerül a szabadban eltöltött idő, mozgás, játék, akkor talán nem baj. Ám mindenképpen fontos, hogy a szülő együtt legyen a gyermekével, a számítógép, illetve a tv előtt eltöltött időszak nagy részében. Elengedhetetlennek tartom, hogy sokat beszélgessenek a látottakról, avagy a játékokról. mert így tanul meg szelektálni és felállítani egy értékrendet, amibe butaságok nem férnek bele. A szülő - gyermek kapcsolat ezzel is erősödik, aminek később látja igazi "hasznát" a szülő. Mert a gyermekkel eltöltött idő, kamatostul megtérül.


keserueri hozzászólása - 2012.04.16. 10:46


Mi még szeretjük a www.lego.hu-t is, az említett két oldalon kívül. A kisfiam rengeteg szerepjátékot vett át innen! Rendőrt és tűzoltót is játszott már lego mintára. Nem bánom! :-)Ha szeretnél hozzászólni a témához, be kell jelentkezned vagy regisztrálj!

ONLINE Képesség
Felmérő Teszt

Program 3-10 éves korosztálynak
BŐVEBBEN
honlapkészítés: scenedesign